2015. szeptember 4., Rozália napja

Hatalmas lehetőség a gyermekvédelmi lakásalap + Hang


Lánchíd Rádió
2012. május 11., péntek 10:17
Gyermekvédelmi lakásalapot hoz létre a kormány – jelentette be a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Szegeden egy gyermekvédelmi konferencián.

Így a tervek szerint a következő években 4000 lakást vásárol az állam, ahol a gondozásból kikerült fiatalok tíz évig, de legfeljebb harmincéves korukig lakbér fizetése nélkül élhetnek, miközben a bérleti díjnak megfelelő összeget egy lakásalapban gyűjtik. A programhoz az ingatlanok állagmegőrzése érdekében szigorú házmesteri ellenőrző rendszer is kapcsolódik majd. A Lánchíd Rádiónak az elképzeléseket a szegedi konferenciát szervező ÁGOTA Alapítvány elnöke, Kothencz János hatalmas lehetőségnek nevezte.

Kothencz: Hatalmas lehetőség a gyermekvédelmi lakásalap
Kothencz: Hatalmas lehetőség a gyermekvédelmi lakásalap

Égigérő blog

Gondolatok és aktualitások építészeti és urbanisztikai témában. Hírek, kritikák, elmélkedések. A megjelenő írások tartalom szerint is csoportosításra kerülnek. ARCHÍR: véleménnyel keretezett tudósítások, beszámolók a hazai építészeti közéletről, kiállításokról, eseményekről. COLLSTOKK: építészmérce. Világmegváltó és lírikus építészkritikák érzelmi alapon, komolyan. ARKHÉ TEKTONIKA: töprengés a legnagyobb ívű szakmáról, ami még a kozmosznál is nagyobb dolgokkal dobálózik. ÉPÍTÉSZAKI: hétköznapok építész szemmel, benyomások, tervek, tévedések és bizonyosság.