2015. szeptember 4., Rozália napja

Nem lenne kifizetődő a metrókocsik felújítása + Videó


Forrás: Hír TV
2012. június 14., csütörtök 08:54
A korábbi szocialista-liberális városvezetésnek már 2005-2006-ban el kellett volna kezdeni a 3-as metró elöregedett szerelvényeinek a lecserélését mondta Vitézy Dávid a Hír TV Rájátszás című műsorában.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója hozzátette: a 3-as vonalon közlekedő kocsik többségének életkora 30-40 év, ezért nem lenne kifizetődő a felújításuk.

Finisben a taxisrendelet – Rájátszás
Finisben a taxisrendelet – Rájátszás

– Ezek a szerelvények már túl öregek ahhoz, hogy érdemes lenne felújítani őket. Újakat vásárolni közel 100 milliárd forintba kerülne. Most az egyik legnevesebb német tanúsító intézet, a TÜV bevonásával átfogóan – a főpolgármester úr utasítására – a BKV-val együtt átvizsgáltatjuk a metrókocsik elektromos rendszereit, hogy a füstöléses eseteket vissza tudjuk szorítani. Elkezdtük egy uniós projekt előkészítését, reményeim szerint rövidesen a megvalósításhoz is hozzáláthatunk, ami a 3-as metró kapcsán új szerelvények beszerzését jelentené – jelentette ki a Rájátszásban Vitézy Dávid.
.

Égigérő blog

Gondolatok és aktualitások építészeti és urbanisztikai témában. Hírek, kritikák, elmélkedések. A megjelenő írások tartalom szerint is csoportosításra kerülnek. ARCHÍR: véleménnyel keretezett tudósítások, beszámolók a hazai építészeti közéletről, kiállításokról, eseményekről. COLLSTOKK: építészmérce. Világmegváltó és lírikus építészkritikák érzelmi alapon, komolyan. ARKHÉ TEKTONIKA: töprengés a legnagyobb ívű szakmáról, ami még a kozmosznál is nagyobb dolgokkal dobálózik. ÉPÍTÉSZAKI: hétköznapok építész szemmel, benyomások, tervek, tévedések és bizonyosság.