Platini a téli vb mellett

FFT

2011. december 2., péntek 17:12

Az UEFA elnöke szerint a kluboknak is bele kellene egyeznie abba, hogy 2022-ben Katarban télen rendezzék a világbajnokságot.

A francia szerint sok szurkoló azért nem utazna el az arab országba, mert ott nyáron elviselhetetlen hőség várná, egyúttal megjegyezte, az európai egyesületeknek sem lenne szabad az elképzelés útjába állnia.

Platini úgy gondolja, hiába lesznek klimatizáltak a stadionok, a világbajnokság idejére Katarba látogató turisták a nyári hőség miatt ki sem tudnának mozdulni a szállodákból. Az al-Dzsazíra kérdésére a sportvezető azt is elmondta, az UEFA még saját versenynaptárát is hajlandó lenne módosítani, hogy télen rendezzék a vb-t, mivel „a világbajnokság a legfontosabb”.

„Nem lenne probléma, a téli vb. Hogyan várhatnánk el az emberektől, hogy 50 fokos melegbe utazzanak Európából? Ha nem élvezik a tornát, akkor nincs is értelme az egésznek. A szurkolók két-három hetet töltenének ott, de nem tudnának kimenni a hotelekből – hol maradnak így az élmények? A játékosoknak ugyanakkor nem okozna olyan nagy gondot ez a meleg, mert klimatizált stadionokban és szállodákban töltenék el az idejüket” – fogalmazott Platini.

Az 56 éves egykori kiváló labdarúgó a FIFA utóbbi időben sokat támadott elnöke mellett is kiállt. Mint ismert, Sepp Blatter pár héttel ezelőtt azt mondta, a játékosok mérkőzések alatti rasszista megnyilvánulásait egy kézfogással el kellene intézni.

Platini Blatter javaslatát „butaságnak” nevezte, de hozzátette: a svájci biztosan nem rasszista.

Forrás: Guardian