2015. augusztus 29., Beatrix, Erna napja

Székelyföldi gyerekek buszára támadtak a román csapat szurkolói

WL
Forrás: MTI
2012. március 12., hétfő 16:38
Nyolc és tizenkét év közötti székelyföldi gyerekeket szállító autóbuszt dobáltak meg egy román kézilabdacsapat szurkolói a kelet-romániai Bákóban, szerencsére senki nem sérült meg – adta hírül hétfőn az Adevarul című román napilap internetes kiadásában.

Az incidens a kelet-romániai város központjában történt, ahol a gyerekek egy atlétikaversenyen vettek részt. A lap szerint a román élvonalban szereplő Stiinta férfi kézilabdacsapat szurkolói támadtak a buszra. A bákói együttes éppen aznap játszott bajnoki mérkőzést hazai pályán Székelyudvarhely csapatával.

Szemtanúk szerint a mintegy 15 szurkoló ittas állapotban volt, és a székelyudvarhelyi kézilabdacsapatot szidalmazták. Amikor meglátták a hargitai rendszámú buszt, obszcén jeleket mutogattak feléjük, majd kövekkel dobták meg a járművet, amelynek ablaka betört, de szerencsére senki nem sérült meg.

Égigérő blog

Gondolatok és aktualitások építészeti és urbanisztikai témában. Hírek, kritikák, elmélkedések. A megjelenő írások tartalom szerint is csoportosításra kerülnek. ARCHÍR: véleménnyel keretezett tudósítások, beszámolók a hazai építészeti közéletről, kiállításokról, eseményekről. COLLSTOKK: építészmérce. Világmegváltó és lírikus építészkritikák érzelmi alapon, komolyan. ARKHÉ TEKTONIKA: töprengés a legnagyobb ívű szakmáról, ami még a kozmosznál is nagyobb dolgokkal dobálózik. ÉPÍTÉSZAKI: hétköznapok építész szemmel, benyomások, tervek, tévedések és bizonyosság.