Szellemi kirándulás Hobóval

Grund

2012. március 6., kedd 17:56

Hobo (Földes László) Csavargók tízparancsolata című monodrámájával zárul a veszprémi székhelyű Pannon Várszínház idei bérletsorozata a balatonfüredi Anna Grand Hotelben.

Hobo monodrámája, amelyet Vidnyánszky Attila rendezett, most szombaton este hétkor lesz látható a meghirdetett Cseh Tamás-emlékest helyett. Az előadás fő témája kortalan: a szabadság és a szabadság keresése. Az est mottója: úton lenni a boldogság, megérkezni a halál.

A monodráma alapjául szolgáló azonos című kötet 1999-ben jelent meg, a színdarab 2006-ban íródott, a két mű mégsem azonos, a darabba sok minden belekerült, ami a könyvben nem szerepel. Az est gerincét a kötet versei adják, közben az útélményeket legerőteljesebben kifejező dalok szólalnak meg. A darabot eddig közel hetvenszer játszották a debreceni Csokonai Színház mellett eddig a Budapesti Kamaraszínházban.

A kilencedik parancsolat dala Hobo előadásában:


Hobo nem komor Istenre vágyik, a megbecsülő Istent keresi, a csavargókat csavargóságukban megtartva védelmező Istent szólítja – olvasható a produkció összefoglalójában. Minden útra kelés az otthonra találás reményében történik, minden megérkezésben benne van a megállapodás reménye, minden kicsomagolásban ott a sejtelem, hogy innen is tovább kell állni előbb-utóbb.

Forrás: MTI