2015. augusztus 27., Gáspár napja

Vegyszert is bevetettek a hatóságok + Videó + Képek

KK
Hír TV
2012. június 24., 20:43
Az Egyesült Államokban halálos áldozatot is követeltek az erdőtüzek. Utahban eddig több mint háromezer embert kellett kiköltöztetni az otthonából, a coloradói erdőtűz pedig kétszáz otthont perzselt fel. Az oltást az erős szél és a nyári forróság is nehezíti.

A hatóságok gyanúja szerint Utah államban amatőr céllövők miatt már máskor is kapott lángra az erdő. A csoport egy szemétlerakónál szórakozott. Szerencsére a tűz elkerülte a helyi robbanószergyárat, a hatóságok lezárták a térség főútvonalait.

Fotó: Reuters


Az oltást a forróság nehezíti, helikopterekről és repülőkről vegyszerekkel próbálják megállítani a tűz terjedését. Salt Lake City térségében eddig több mint 3000 embert kellett kimenekíteni.

A nyugati Coloradóban halálos áldozata is van a hetek óta tartó erdőtűznek. Egy 62 éves nő a hegyi kunyhójában vesztette életét. A hőség és az erős szél miatt a High Parkban több száz otthon vált a lángok martalékává. A tűz már csaknem 30 000 hektárt perzselt fel. A tűzoltóknak a lángok hatvan százalékát sikerült megfékezniük, de a teljes oltás hónapokba is telhet.

Az amerikai hatóságok szerint idén a szokásosnál hamarabb kezdődtek az erdőtüzek. Jelenleg főként nyugati területeken 15 helyen tombol az erdőtűz az Egyesült Államokban.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Égigérő blog

Gondolatok és aktualitások építészeti és urbanisztikai témában. Hírek, kritikák, elmélkedések. A megjelenő írások tartalom szerint is csoportosításra kerülnek. ARCHÍR: véleménnyel keretezett tudósítások, beszámolók a hazai építészeti közéletről, kiállításokról, eseményekről. COLLSTOKK: építészmérce. Világmegváltó és lírikus építészkritikák érzelmi alapon, komolyan. ARKHÉ TEKTONIKA: töprengés a legnagyobb ívű szakmáról, ami még a kozmosznál is nagyobb dolgokkal dobálózik. ÉPÍTÉSZAKI: hétköznapok építész szemmel, benyomások, tervek, tévedések és bizonyosság.