114 éves a legidősebb európai

BL

2012. június 1., péntek 21:47

Száztizennegyedik születésnapját ünnepli szombaton családja és újságírók körében a ponchateau-i idősotthonban az igazoltan legidősebb európai asszony, a francia Marie-Thérese Bardet.

Az 1898. június 2-án, a bretagne-i Lorient-ban született asszony a világ hatodik legidősebb embere a Gerontology Research Group nevű, amatőr kutatókat tömörítő szervezet szerint, amely a www.grg.org című honlapon teszi közzé a 110 évnél idősebbek névsorát. A „szuperszázévesekről” május 27-én közzétett, 71 nevet tartalmazó listán Marie-Thérese Bardet-t két amerikai és egy japán 115 éves asszony, valamint két 114 éves japán nő előzi meg. A világ igazoltan legidősebb asszonya a 115 éves, 1896. augusztus 26-án született amerikai Besse Cooper.

Nincs olyan hivatalos nemzetközi szervezet, amely tudományosan állapítaná meg, ki a Föld legidősebb lakója. Az amatőr kutatók listáján pedig csak amerikai országok, Japán, Ausztrália és több európai ország szerepel, sem kínaiak, oroszok vagy más keleti országokban élők, sem afrikaiak nincsenek rajta.

Forrás: MTI