23 évig mást hitt édesanyjának az elrabolt lány

TL

2012. július 31., kedd 18:35

Tizenkét évi börtönre ítélték hétfőn az Egyesült Államokban azt a nőt, aki 1987-ben elrabolt egy csecsemőt egy New York-i kórházból, majd 23 éven keresztül sajátjaként nevelte fel.

Az ötvenesztendős Ann Pettway februárban bűnösnek vallotta magát, és részletes vallomást tett az 1987-es gyermekrablásról. Mint mondta, vonattal utazott connecticuti otthonából a Harlem Kórházba, ahol felnyalábolta a háromhetes Carlina White-ot, akit magas láza miatt vittek be a sürgősségire.

A manhattani kerületi bíróság hétfői ítélete szerint az észak-karolinai Raleigh-ből származó nő azért rabolta el a beteg gyermeket, mert szeretett volna kisbabát, majd „hazugságok hálóját szőve 23 éven keresztül eltitkolta a gyermek elől az igazságot a családjáról".

„Minden évért legalább egy évvel kellene fizetnie"

A bírósági vizsgálat során Ann Pettway védőjének megdőlt az az állítása, hogy a nő „biztos, szerető, boldog otthont" teremtett a gyermeknek, ugyanis mialatt a gyermeket nevelte, ötször ítélték el bűncselekmény miatt, 1983 és 2005 között kokainozott, és harmincas évei elején minden nap szívott marihuánás cigarettát is. Az is kiderült, hogy egyszer hozzávágta a cipőjét a lányhoz, ami nyomot hagyott az arcán.

Az édesanya, Joy White az ítélethirdetés után kijelentette, hogy túl enyhének találja a büntetést. Mint mondta: minden évért, amelyet lányától elválasztva kellett töltenie, legalább egy évvel kellene fizetnie a bűnösnek.

Pettway a bíróságnak írt levélben kért bocsánatot tettéért mindazoktól, akiknek fájdalmat okozott. A történtekért magát és a körülményeket okolta: sajnálta, amiért nem kért orvosi segítséget, hogy feldolgozza vetéléseit, és mint azt felidézte, családjával nem beszélhette meg problémáit.

A lány maga kutatta fel valódi anyját

Az igazságra végül Carlina maga jött rá. Faggatózására származásával kapcsolatban Pettway részben felfedte előtte az igazságot, bevallva, hogy valóban nem ő az édesanyja, hanem egy drogfüggő, aki lemondott róla.

Carlina White, az elrabolt lány
Carlina White, az elrabolt lány
Fotó: Europress/AFP

A lány azonban nem érte be ennyivel, az eltűnt gyerekek országos online adatbázisában kutatva rábukkant csecsemőkori képére, és a nyomon elindulva megkereste az édesanyját. Anya és lánya 2011 januárjában találkozott, és a DNS-vizsgálat igazolta vérségi kapcsolatukat.

Forrás: MTI