62 ezer érmével törlesztette utolsó részletét

NT

2012. július 7., szombat 18:32

Elaprózta házhitele utolsó részletének kifizetését egy amerikai férfi: több mint 62 ezer egycentes érmével állított be a bankba.

A Milford Federal pénzintézetben megbecsülik a kicsit is, és akkor is, ha nagyon sok van belőle: zokszó nélkül elfogadták a tengernyi, 50 darabonként precízen berolnizott aprópénzt. A férfi – Thomas Daigle – még 1977-ben vette a házat Milfordban, azóta is ott laknak. Házasságuk szintén töretlen – két gyereket neveltek fel –, idén áprilisban ünnepelték egybekelésük 35. évfordulóját, amely napra egybeesett – véletlenül – a jelzáloghitel utolsó részletének befizetési határidejével.

Daigle egyébként pusztán azért csapott fel pennyvadásznak – az utcán is állandóan vizslatta szemeivel a járdát, hátha lel egy elgurult érmécskét –, hogy emlékezetessé tegye az utolsó részlet kiegyenlítését. „Egyszerűen meg akartam csinálni és nagyon meg akartam érni. Sokszor fohászkodtam azért, nehogy előbb haljak meg!” – idézte a férfit a Milford Daily News című brit lap.

Daigle felesége egyébként alig tudott valamit férje filléreskedéséről, a férfi a ház szuterénjében alakította ki pennyraktárát. A nej mindig nevetett, amikor férje az utcán felszedett egy elkódorgott centet és azt mondta: „ez a hiteltörlesztésre megy”.

Forrás: MTI