A gyermekeké a hétvége

LM

2012. május 23., szerda 07:17, frissítve: szerda 08:12

Animációs filmekkel, koncertekkel, gyerekrajz- és játékkiállítással, kézműves-foglalkozásokkal, mesékkel, játszóházzal és vásárral várják a gyerekeket szombattól Budapest több helyszínén.

Szombaton és vasárnap a Corvin és a Puskin moziban egész napos színes gyereknapi programok lesznek. Bognár Szilvia Csintekerintő koncertjével kezdődik a kétnapos programsorozat a Corvin moziban, majd a Vuk rajzfilmet vetítik le, és az előcsarnokban megtekinthető a Vuk című gyermekrajz-kiállítás is. Vasárnap Levente Péter Varázs-óra – Móka Miki zsebszínháza és Kacagó koncert lesz. A Fel! című Oscar-díjas amerikai animációs filmet és a Ludas Matyit is levetítik.

Szombaton a Puskin moziban a BonBon Matiné mutatja be a Kacor királyt és A három kismalac című mesés zenejátékot, s a gyerekek különböző hangszerekkel is megismerkedhetnek. A legkisebbeket A Kisvakond a városban és a Kisvakond és az autó című klasszikus cseh rajzfilmekkel szórakoztatják. Kisvakond címmel fotó- és gyermekrajz-kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. Vasárnap a Kippkopp és a nyári hónapok címmel a Nefelejcs Bábszínház előadását láthatják, délután A Kisvakond nadrágja és A Kisvakond álmodik című rajzfilmeket játsszák. Mindkét nap mindkét helyszínen lesz kézműves-foglalkozás, arcfestés, lufihajtogatás és bohócelőadás – olvasható a Puskin mozi honlapján.

Játékkiállítás a Vajdahunyad várában

Szombattól hétfőig a Vajdahunyad várában a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Kaland-Vár játékkiállításán és vásárán a gyerekek megnézhetik, kipróbálhatják a játékokat, amelyeket meg is lehet vásárolni. A háromnapos programon lesz gipszfestés, arcfestés és óriás társasjáték is. A rajzfilmek kedvelőinek animációs filmeket vetítenek. A belépés ingyenes – olvasható a Kaland-vár.hu oldalon.

Vasárnap az Orczy Kalandparkban egész napos programokkal várják a kicsiket és a nagyokat, lesz lufihajtogató bohóc, arcfestés, kreatív asztal, társasjáték, a legkisebbeknek játszóház és trambulin, sőt ajándékokat is kap minden felnőtt és gyermek – írják a Kölyökbirodalom.hu oldalon.

Kavalkád a Millenárison

Gyereknapi kavalkád lesz a Millenáris Parkban is vasárnap. Játék, jóga, kézműves- foglalkozások, bemutatók és vásárosok, valamint a Mindent Járó Malom nevű kosaras körhinta várja a gyerekeket. A Nagyszínpadon az Alma együttes koncertjével és a Nyughatatlan Micó című dzsesszmesejátékkal nyitják meg a programsorozatot, a Magyar Rádió családi koncertsorozatának nyárköszöntő előadását, A brémai muzsikusok című zenés mesét adják elő. A Kacor király és A három kismalac című mesét Lukácsházi Győző mutatja be a BA-LU EUforikusok közreműködésével. A Disney-színpadon ringató foglalkozás lesz Hazay Tímeával, majd a Kolompos zenekar játszik, a Szegedi Miniszínház Az ördög három aranyhajszála című mesét adja elő. Zárásként a Csillagszemű táncegyüttes előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A programok ingyenesen látogathatók – olvasható a Millenáris.hu oldalon.

Forrás: MTI