Egy vagyont szerzett George Clooney Obamának + Fotók

tt

2012. május 11., péntek 16:35

Rekordösszegű, 15 millió dollár támogatás gyűlt össze azon a kampányvacsorán, amelyet George Clooney adott Hollywoodban Barack Obama elnök újraválasztására.

„Sok pénzt gyűjtöttünk, mert mindenki szereti George-ot” – viccelődött az elnök a 150 adományozó számára rendezett fogadáson. A vacsorát Clooney Tudor-stílusú villájának kertjében, egy sátorban rendezték.

Az elnöki konvoj útban a kampányvacsora helyszínére, George Clooney színész hollywoodi villájába
Az elnöki konvoj útban a kampányvacsora helyszínére, George Clooney színész hollywoodi villájába
Fotó: ReutersAz emberek „nem szeretnek, hanem imádnak” – replikázott Clooney. Az Oscar-díjas színész által szervezett adománygyűjtő fogadáson többek közt Jack Black, Billy Crystal, Robert Downey Jr., Salma Hayek, Tobey Maguire, Barbra Streisand, Eddie Murphy és a divattervező Diane von Fürstenberg is részt vett. Egy „tányér” 40 ezer dollárt kóstált.

A biztonsági emberek megérkeznek a Clooney villához
A biztonsági emberek megérkeznek a Clooney-villához
Fotó: ReutersObama – aki a helyi idő szerint csütörtök esti fogadás előtti napon kijelentette, hogy támogatja az azonos neműek közötti házasságkötés Hollywoodban nagy népszerűségnek örvendő gondolatát – felidézte, hogy az őt ábrázoló 2008-as, már-már ikonikus poszterhez használt képen épp Clooney mellett ült: a színész Dárfúrról fejtette ki neki véleményét. „Az volt az első alkalom, hogy George Clooney-t kiradírozták egy fotóról. Előtte sem volt ilyen, és soha nem is lesz már” – tréfálkozott a demokrata párti politikus.

A vacsorán sorsolás révén az Obama-kampányt segítő két önkéntes is részt vehetett. Az egyik egy New Jersey állambeli tanár, a másik egy floridai családanya volt.

Az elnöki SUV George Clooney háza előtt
Az elnöki SUV George Clooney háza előtt
Fotó: Reuters

Forrás: MTI