Elítélték a román állampolgárságú betörőt

TK

2011. december 29., csütörtök 16:25

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a román állampolgárságú férfit, aki betört a nyírmihálydi bankba; a 28 éves férfi jogerősen egy év két hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott tettéért – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

A román állampolgár szerdán hajnalban tört be a Nyírbélteki Körzeti Takarékszövetkezet nyírmihálydi pénzintézetébe – mondta Hajas Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője. A férfi igyekezett minden biztonsági berendezést megsemmisíteni a helyszínen, így megrongálta a külső riasztót, majd az ablakon át az épületbe bejutva leverte és összetörte a belső kamerát is. Ezután átkutatta a helyiség szekrényeit, asztalfiókjait, de pénzt nem talált.

A százados tájékoztatása szerint a rongálás ellenére a riasztó jelzett a szövetkezet egyik alkalmazottjának, aki a helyszínre sietett, így a betörő az épület padlására menekült. A kihívott rendőrök ott fogták el, és vették őrizetbe a rongálással 100 ezer forintos kárt okozó külföldit.

A rendőrség a román állampolgárt gyorsított eljárásban állította bíróság elé, jogerősen három évre felfüggesztett egy év két hónap börtönbüntetésre ítélték.

Forrás: MTI