Harci járművek szállják meg Mosonmagyaróvárt + Videó

BL

2012. április 12., csütörtök 09:07, frissítve: csütörtök 09:26

Thaiföldtől Svédországig, Lengyelországtól Görögországig több mint húsz nemzet makettkészítői mintegy 1200 alkotást vonultatnak fel a szombaton Mosonmagyaróváron nyíló nemzetközi makettkiállításon.

A versenyzők a repülők, a szárazföldi harci járművek, a hajók, a polgári járművek és a történelmi figurák témakörében versengenek a díjakért. A legsikeresebb alkotásokat arany-, ezüst- és bronzplakettel, illetve oklevéllel jutalmazzák. A hazai makettezőkön kívül a legnépesebb csapat Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból érkezik a 16. nemzetközi megmérettetésre, s várják az európai csúcsmakettezőket Olaszországból, Spanyolországból és Belgiumból is – mondta Egresi András főszervező.

A finnek, a norvégok és a svédek több napra érkeznek, körülnéznek a régióban, ismerkednek a térség nevezetességeivel. A thaiföldi jelentkezések pedig igazi meglepetésként érték a szervezőket – jegyezte meg Egresi András.


A Mosonmagyaróváron nyáron nyíló Futura című állandó kiállítás is bemutatkozik a rendezvényen: a közönség megtekintheti a mobil planetáriumot a rendezvényen. A szervezők kísérőprogramokról is gondoskodnak: lesz haditechnikai bemutató, hagyományőrzők felvonulása és működő modellek bemutatója is. A kiállítás szombat délután és vasárnap délelőtt látható a mosonmagyaróvári egyetemi karon, az eredményhirdetésre vasárnap délután kerül sor.

Forrás: MTI