Károly hercegről nevezték el a békafajt

WL

2012. július 5., csütörtök 22:21

Ecuador esőerdeiben honos új békafajt neveztek el Károly hercegről; a Hyloscirtus princecharlesiről a Zootaxa folyóiratban jelent meg tanulmány.

A barna, narancssárga pettyekkel ékesített színpompás kétéltűt 2008-ban Luis A. Coloma ecuadori zoológus azonosította múzeumi preparátumok között. Egy évvel később a tudós a Cotacachi-Cayapas Nemzeti Parkba szervezett expedíció során talált néhány békát. Két fiatal egyedet fogságban nevelt fel az Amphibian Ark nemzetközi kétéltűvédelmi szervezet abban a reményben, hogy sikerül szaporítani a békákat, majd visszatelepíteni természetes élőhelyükre – írja a BBC honlapja.

Az Amphibian Ark kezdeményezte a béka elnevezését Károly herceg tiszteletére annak elismeréséül, hogy mennyit tesz a brit trónörökös a kétéltűek élőhelyének, az esőerdőnek a megőrzése érdekében.

Mint a szervezet szóvivője rámutatott, szokatlan, hogy valakiről neveznek el egy új fajt, de ezzel a lépéssel Károly herceg erőfeszítéseit szeretnék elismerni, aki évtizedek óta kampányol a még meglévő esőerdők megőrzése érdekében.

A brit trónörökös csütörtökön highgrove-i rezidenciáján fogadta Luis A. Coloma ecuadori zoológust.

Forrás: MTI