Malév: megszűnt az áruszállítás is

BL

2012. február 3., péntek 14:15

A Malév leállásával a cég áruszállító üzletága is megszűnt – mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. Pénteken 51 járatot töröltek.

Az áruszállítási tevékenységet nem külön leányvállalat végzi a Malévnál, a társaság áruszállító üzletága 2010-ben 565,4 millió forint nyereséget ért el. A pénteki Malév-leállás miatt a Budapest Airport kárát számszerűsíteni még korainak tartotta Hardy Mihály.

Péntek reggel hat órakor beszüntette működését a Malév, és valamennyi járatát törölte. A Malév vezetősége felkészült a cég esetleges leállására, mégis hirtelen vészhelyzetnek nevezte, hogy a tel-avivi reptéren már nem szolgálták ki a Malév-gépet, így a rendkívüli igazgatósági ülésen az azonnali leállás mellett döntöttek. Csoportos létszámleépítés lesz a cégnél, a leányvállalatok azonban tovább üzemelnek.

A Magyar Posta pénteken bejelentette, hogy nemzetközi postai küldeményforgalma zavartalanul működik, a vállalatnak a Maléven kívül öt másik légitársasággal van szerződése, s ezért nem kellett semmilyen rendkívüli intézkedést hozni a magyar társaság leállása miatt. Szerdahelyi Kinga szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy volt már példa arra más esetekben  is – például nagy havazáskor, sztrájk idején, vulkánkitöréskor –, hogy a Magyar Posta kamionnal juttatta célba a küldeményeket.

Forrás: MTI