Nem volt elég a 99,95 százalékos vizsgaeredmény

WA

2012. július 5., csütörtök 09:58, frissítve: csütörtök 10:13

Fél ezrelékkel jobb érettségivizsga-eredményért indított pert Ausztráliában egy olyan diák, aki 99,95 százalékos, azaz a lehetséges második legjobb eredményt produkálta.

Sarah Hui Xin Wongnak – vagy inkább az anyjának – azonban ez is kevés volt. A lány Sydneyben járt elit leányközépiskolába, és csuklóideg-rendellenessége alapján követelt 100 százalékos eredményt – anyja nyomására. A mama kezdte a perlekedést még a vizsgabizottsággal, amiért azután az eset netes kommentárjaiban le is tigrisanyázták.

A diáklány keresetében azzal érvelt, hogy a vizsgáztatók nem voltak tekintettel fogyatékosságára, nevezetesen arra, hogy csuklórángása miatt értékes időt veszített az írásbeliken, márpedig ha adtak volna neki pár pluszpercet vagy megengedték volna toll helyett számítógép használatát az íráshoz, még jobban teljesített volna angol irodalomból és modern kori történelemből, és elérte volna a 100 százalékot.

A bíróság elutasította a keresetet másodfokon is. Mindez azonban nemigen oszt vagy szoroz, mert a lány 99,95 százalékos eredményével is könnyedén felvételt nyert a Sandstone-i Egyetem orvostudományi karára – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: MTI