Rajongói zarándokoltak a sztár sírjához

tt

2012. augusztus 6., hétfő 17:30

Több száz rajongó gyűlt össze Marilyn Monroe sírjánál egy Los Angeles-i temetőben, hogy megemlékezzen a hollywoodi legenda halálának 50. évfordulójáról.

A színésznő emlékét ápoló rajongói klubok az elmúlt héten számos rendezvényen idézték fel idoljuk pályafutását, és az eseménysorozat végül a Westwood Village Memorial Parkban, Monroe végső nyughelyénél tartott ceremóniával zárult, helyi idő szerint vasárnap. A rajongók mellett a díva barátai és rokonai is lerótták tiszteletüket az 1962. augusztus 5-én elhunyt színésznő emléke előtt, akinek halálát altatótúladagolás okozta.

Mivel a megemlékezéshez igénybe vett terem túl szűkös lett volna, a temető fái között egy fehér sátrat állítottak fel a kiszorult tömegnek, amely kivetítőn követhette a ceremóniát.

„Senki sem tud úgy viselni egy ruhát, mint ő tudott”

„Igazi ikon volt. Nem hiszem, hogy az emberek egyáltalán komolyan vették. Pedig ő valóban komoly színésznő volt” – mondta el az oklahomai Tulsából érkezett Debbie Elder, aki 25 éve tartozik a legenda rajongói közé. Mint hozzáfűzte, legjobban a színésznő ruháit szereti. „Senki sem tud úgy viselni egy ruhát, mint ő tudott. Annyira szexi volt” – idézte fel. Monroe sírját virághalmok, a róla készült fotók és a hozzá szóló üzenetek, levelek borították el. A szertartáson számos Monroe-hasonmás – férfi és nő – is megjelent.

Bejárták Hollywoodot

A rajongók az elmúlt héten bejárták Hollywoodnak azokat a nevezetes pontjait, amelyek szerepet játszottak a színésznő életében. Christina Platchett, aki szintén részt vett a „zarándoklaton”, elmesélte, hogy nem tud betelni Monroe filmjeivel, újra és újra végignézi azokat, képtelen a színésznőről levenni a szemét. Mint fogalmazott: ma is élnek gyönyörű nők és színésznők, de senki sem érhet Marilyn nyomába.

Az évfordulón Monroe pályafutását és életét kiállítások is felidézik. A londoni Getty Images Galéria Monroe fotóiból rendezett tárlatot, a Los Angeles-i Hollywood Múzeum pedig a díva ruhakölteményeit, személyes kozmetikumait, jegyzetekkel ellátott forgatókönyvpéldányait is bemutatja.

Fotó: Europress/AFP
Fotó: Europress/AFP
Fotó: Europress/AFP
Fotó: Europress/AFP

 

 

Forrás: MTI