Belföld Archív

A KDNP minden élet ellen irányuló cselekményt elítél

WA
Forrás: MTI
2012. május 21., hétfő 16:05
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az abortusztabletta bevezetését egy olyan cselekménynek tartja, amely kiterjeszti az életellenes fellépés lehetőségét – mondta Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón, ahol elhangzott: a KDNP az abortusz minden formáját ellenzi.

Leszögezte: a KDNP elvi okokból ellenez minden olyan cselekményt, ami az élet ellen irányul. Ebben a helyzetben a nők még inkább kiszolgáltatottak, különösen az egyszemélyes döntés, a magára hagyatottság miatt – fejtette ki.

Nagy Kálmán országgyűlési képviselő kiemelte: Magyarországon 100 élve született gyermekre 43-50 abortusz jut, az uniót megalapító tagállamoknál ugyanez szám 8-15 között mozog.

Azt mondta, az abortusztabletta alkalmazása sokkal nagyobb pszichés teherrel jár egy nő számára, mint az eddigi orvosi beavatkozások, és nem teljesen veszélytelen. Az első alkalmazások során halálesetek is előfordultak – mondta, ismertetve, hogy a tabletta bevétele nem jelenti automatikusan a folyamat befejezését, a második szakaszban súlyos, görcsökkel járó vérzések léphetnek fel, esetleg vérátömlesztésre is sor kerülhet.

A tablettát mint egyik módszert vetik el, összességében ellenzékben és kormányon egyaránt az abortusznak minden formáját a leghatározottabban ellenzik – szögezte le a KDNP-s politikus.

Harrach Péter az MTI kérdésére azt mondta: az egészségügyért felelős államtitkár napirend előtt adott válasza számukra megnyugtató volt, és azt tükrözte, hogy az államtitkárság felelősen gondolkodik a kérdésről. Jelenleg ennek a kezdeményezésnek nincs esélye, egy sajátos lobbierőnek tulajdonítják a történteket – közölte.

Hozzátette: a művi terhességmegszakítás a nőgyógyász-társadalomnak „ad némi esélyt”, az abortusz-tabletta pedig a gyógyszergyártóknak. Az a gyanú merül fel, hogy utóbbi lobbiereje érvényesült – mutatott rá.

Szemle

Még nem fizetett a Neo tulajdonosa

1

Amióta a Dr. M-Media Kft. megvette a Neo FM-et működtető FM1 Zrt.-t, egy forintot sem törlesztett a cég fennálló hatalmas, csaknem nyolcszázmillió forintos adósságából. Tovább

Két új sorozat augusztus végétől az M1-en

Két amerikai sorozatot, az Egyszer volt, hol nem volt címűt és a Bosszút vetíti augusztus 19-től, illetve augusztus 22-től az M1. A szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: a két folytatásos történettel a közszolgálati csatorna a legfiatalabb és az idősebb korosztály felé egyaránt nyit. Tovább

Impresszum
Szerkesztő: Bíró Mátyás
Szerzők: Balogh Roland, Bucsy Levente, Gabay Balázs, Kovács András, Lippai Roland, Pion István, Tompos Ádám