Közszolgálati Forma–1

Károly Gábor, 2011. december 22., csütörtök 13:55, frissítve: csütörtök 13:55
Négy évig az m1-é a Forma–1 közvetítésének joga: 2012-től 2016-ig a közszolgálati csatorna adhatja az F1-es világbajnoki futamokat.

Az RTL Klub helyett jövő évtől az m1 közvetíti a Forma–1 autós gyorsasági világbajnokságot. Az erről szóló megállapodást Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója írta alá.

Sőt! Jövőre nemcsak hogy nézhetjük a futamokat, de speciális esetekben – például tóparton pecázva – még akár hallgathatjuk is: az MTVA kommunikációs igazgatója szerint az MR1-Kossuth Rádió ugyanis élő közvetítéseket is fog adni.

„A megállapodást éppen arra az időszakra kötöttük, amíg hazánknak szerződése van a Forma-1-es futam rendezésére. Az előzetes megbeszélések alatt meggyőződhettem, hogy a közvetítési jogok jó kezekbe kerültek, és a közönség igényes kiszolgálása biztosított a következő években” – mondta Gyulay Zsolt.

A stáb egyelőre még nem ismert, őket január közepén mutatják majd be. Mindenesetre valószínűtlennek tűnik, hogy az RTL Gyulájával jövőre is találkozunk majd F1-es futamok alkalmával.

„Január közepén tartunk majd egy közös sajtótájékoztatót, ahol egyrészt bemutatkozik a közvetítésekben részt vevő stáb, másrészt az MTVA részéről ismertetni fogják az egész évre vonatkozó elképzeléseiket. Annyit például már most elárulhatok, hogy a sportág televíziós felvezetése a McLaren 2012-es versenyautójának február eleji bemutatójával kezdődik majd” – tette hozzá a Hungaroring elnök-vezérigazgatója.

Böröcz István és Gyulay Zsolt elégedetten írták alá a megállapodást
Böröcz István és Gyulay Zsolt elégedetten írták alá a megállapodást
Fotó: Zih Zsolt / MTI


Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója elégedett, hogy elhappolták az RTL-től az igen népszerű F1-et. „Büszkék vagyunk arra, hogy a világ egyik legnézettebb és legkedveltebb sportesemény-sorozata a közszolgálati médiához szerződött. A korábbi évekhez képest nemcsak televíziós, hanem rádióközvetítéseket is fogunk adni. A közmédia a jövőben tovább bővíti a sportközvetítéseit: a nagy világversenyek, a labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni nyári olimpiai játékok mellé csatlakozik most a Forma-1-es sorozat” – mondta az MTI érdeklődésére a kommunikációs igazgató.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása