Külföld Archív

Száz tunéziait raboltak el a líbiai fegyveresek

WL
Forrás: MTI
2012. április 17., kedd 17:52
Líbiai fegyveresek elraboltak mintegy száz tunéziai állampolgárt a két ország határvidékén – jelentették be kedden Tuniszban.

Az incidens Závija térségben történt még előző nap. „A líbiai forradalmárok závijai alakulata négy, Tunéziában letartóztatott líbiai szabadon engedését követeli" - közölte az emberi jogok tunéziai ligájának az elnöke.

Az elrabolt emberek egy külföldi olajtársaság számára dolgozó munkások és a vidék más lakosai - mondta el egy mérnök. A határtérségben a forradalom győzelme óta zavaros a helyzet, a hatóságok nem képesek ellenőrzésük alá vonni a különféle fegyveres csoportokat, és virágzik a csempészet, beleértve a fegyverekét is.

A belügyminisztérium közölte, hogy kapcsolatba léptek az emberrablókkal. Nem hivatalos belügyi források szerint két líbiait tartanak fogva, mert kábítószert találtak náluk.

Szemle

Még nem fizetett a Neo tulajdonosa

1

Amióta a Dr. M-Media Kft. megvette a Neo FM-et működtető FM1 Zrt.-t, egy forintot sem törlesztett a cég fennálló hatalmas, csaknem nyolcszázmillió forintos adósságából. Tovább

Két új sorozat augusztus végétől az M1-en

Két amerikai sorozatot, az Egyszer volt, hol nem volt címűt és a Bosszút vetíti augusztus 19-től, illetve augusztus 22-től az M1. A szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: a két folytatásos történettel a közszolgálati csatorna a legfiatalabb és az idősebb korosztály felé egyaránt nyit. Tovább

Impresszum
Szerkesztő: Bíró Mátyás
Szerzők: Balogh Roland, Bucsy Levente, Gabay Balázs, Kovács András, Lippai Roland, Pion István, Tompos Ádám