Embargó – Lapszemle

Pert indítanak a The Times ellen

BM, 2012. április 15., 01:35, frissítve: 16:02
Beperelte egy brit blogger az egyik legtekintélyesebb brit napilapot, a The Timest. Horton szerint a lap kizárólag az ő email-adatainak illegális megszerzésével azonosíthatta őt.

Beperelte egy brit blogger az egyik legtekintélyesebb brit napilapot, a The Timest, amely néhány éve feltörte az addig névtelenül író blogger email-címét és nyilvánosságra hozta kilétét. Richard Horton detektívként dolgozik az angliai Lancashire megye rendőrségén, és NightJack című blogját több sajtódíjjal ismerték el, ám a szerző neve egészen addig nem volt ismert, amíg a The Times 2009-ben fel nem tárta, hogy kitől származnak az internetes jegyzetek.

Horton azonnal közölte, hogy a lap kizárólag az ő email-adatainak illegális megszerzésével azonosíthatta őt. A The Times ezt először cáfolta, de később elismerte, hogy egyik munkatársa, Patrick Foster feltörte Horton email-szerverét, és így jutott a személyes adatokhoz. James Harding, a The Times főszerkesztője a Murdoch-lapcsoport hasonló ügyeinek feltárására hivatott vizsgálóbizottság előtt elnézést kért Hortontól a történtekért, de közölte azt is, hogy nem volt tudomása Foster eljárásáról, és így engedélyt sem adott neki e módszerek alkalmazására. Horton ennek ellenére pénteken közölte, hogy kártérítési pert indított a The Times ellen.Ilyen nincs és mégis van... Már a The Times-ban sem bízhat az ember...

Forrás: MTI
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása