A fenntartható energiagazdálkodás bemutatása a cél

TK, 2012. április 15., 12:55, frissítve: 14:16
Ökojátszótérrel, megújuló energia tanösvénnyel, Gömböc kiállítással, TudásPresszóval, és „zöld” büfével várják az érdeklődőket a második Tudományfesztiválra április 20. és 22. között.

Az idei fesztivál csatlakozni kíván A Föld napja programsorozathoz, valamint az ENSZ által 2012-re meghirdetett Fenntartható Energiát Mindenkinek Nemzetközi Éve hazai rendezvényeihez – áll a rendezvény közleményében.

Az ingyenes, nyílt esemény három napja során a közönség elsősorban olyan tudományos fejlesztésekkel találkozhat, amelyek a fenntartható energiafelhasználáshoz kapcsolódó innovációkat mutatják be a tudomány szemszögéből.

„A II. Tudományfesztivál célja a tudományos ismeretterjesztés, a magyar tudományos fejlesztések megismertetése az érdeklődőkkel, a tehetséggondozás, a fenntartható energiagazdálkodás bemutatása, valamint a tudomány népszerűsítése egy minden korosztály számára vonzó ünnep keretében” – részletezték a szervezők közleményükben.

A Múzeumkertben street science program keretében például egy erre az alkalomra kifejlesztett megújuló energia tanösvényen szerezhetnek ismereteket az érdeklődők, a fenntartható közlekedés szekcióban pedig megújuló energiával működő és energiatakarékos járművekkel, egyedülálló magyar fejlesztésekkel lehet találkozni. Ezek közül néhányat a Pollack Mihály téren szervezett fenntartható futamon ki is lehet majd próbálni. A fenntartható energiapavilon a különféle alkalmazási területekbe enged betekintést, a kisebbek pedig az ökojátszótéren szerezhetnek ismereteket szórakoztató módon.

Ezzel egy időben a Kossuth Klubban tudományos népszerűsítő előadásokra, beszélgetésekre, technológiai bemutatókra, tudományos ismeretterjesztő vetítésekre, ifjú tehetségek tudományos versenyeire kerül sor.

A Magyar Nemzeti Múzeum épületében több tudományos témát felölelő kiállítás nyílik a fesztivál kapcsán: bemutatkozik a 110 éves Eötvös-inga, a Gömböc kiállítás, valamint „Az évszázad katasztrófája” címmel nyílik fotótárlat a vörösiszap-katasztrófáról és az újjáépítésről. A TudásPresszóban tudományos talk-show keretében a tudomány érdekességeiről Fábri György beszélget vendégeivel.

A fesztivált a Magyar Nemzeti Múzeum, a TIT Kossuth Klub Egyesület, a Bolyai Pedagógiai Alapítvány, valamint az Outdoor Mission szervezi.

Forrás: MTI
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása