Csökkent az olaj ára

KG, 2012. június 8., péntek 09:26, frissítve: péntek 10:18
Az amerikai jegybank, a Fed elnökének szavaira esésnek indult az olaj ára: péntek reggel több mint egy dollárt zuhant az árfolyam.

Több mint egy dollárral esett a nyersolaj jegyzett ára pénteken reggel, miután Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke csütörtökön eloszlatta azokat a reményeket, hogy a bank további intézkedésekkel élénkítené a gazdaságot.

Az amerikai Federal Reserve kész további gazdaságösztönző lépéseket tenni, ha szaporodnának a pénzügyi problémák – fejtette ki Bernanke. Mindamellett a Fed elnöke nem igazán tett utalást további monetáris enyhítésre. Bővebben >>>A piaci hangulaton az sem változtatott, hogy a kínai központi bank kamatcsökkentést jelentett be péntektől, amivel ösztönözni kívánja az ország lassuló gazdaságát, amely a világ második legnagyobb olajfelhasználója.

Pénteken 8 óra körül a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,70 dollár csökkenéssel 83,12 dolláron állt. Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta ára 1,32 dollár gyengüléssel 98,61 dolláron állt.

A WTI és a Brent olajfajta árainak alakulása az elmúlt negyedévben
A WTI és a Brent olajfajta árainak alakulása az elmúlt negyedévben
Fotó: Oil-price.net


A Brent ára március elején idei csúcsra, 128 dollárra nőtt, de október óta a múlt héten először került 100 dollár alá. Múlt héten pénteken a Brent 98,43 dolláron zárta a hetet.

Forrás: MTI
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása