Csökkent az olaj ára

KG, 2012. június 8., péntek 09:26, frissítve: péntek 10:18
Az amerikai jegybank, a Fed elnökének szavaira esésnek indult az olaj ára: péntek reggel több mint egy dollárt zuhant az árfolyam.

Több mint egy dollárral esett a nyersolaj jegyzett ára pénteken reggel, miután Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke csütörtökön eloszlatta azokat a reményeket, hogy a bank további intézkedésekkel élénkítené a gazdaságot.

Az amerikai Federal Reserve kész további gazdaságösztönző lépéseket tenni, ha szaporodnának a pénzügyi problémák – fejtette ki Bernanke. Mindamellett a Fed elnöke nem igazán tett utalást további monetáris enyhítésre. Bővebben >>>A piaci hangulaton az sem változtatott, hogy a kínai központi bank kamatcsökkentést jelentett be péntektől, amivel ösztönözni kívánja az ország lassuló gazdaságát, amely a világ második legnagyobb olajfelhasználója.

Pénteken 8 óra körül a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,70 dollár csökkenéssel 83,12 dolláron állt. Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta ára 1,32 dollár gyengüléssel 98,61 dolláron állt.

A WTI és a Brent olajfajta árainak alakulása az elmúlt negyedévben
A WTI és a Brent olajfajta árainak alakulása az elmúlt negyedévben
Fotó: Oil-price.net


A Brent ára március elején idei csúcsra, 128 dollárra nőtt, de október óta a múlt héten először került 100 dollár alá. Múlt héten pénteken a Brent 98,43 dolláron zárta a hetet.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása