Egyre kevesebb olajat termelnek ki

KG, 2012. július 30., hétfő 23:21
Csökkent az OPEC olajtermelése júliusban, de így is jóval felülmúlta a szervezeti szintű termelési kvótát.

Az olajvállalatok körében végzett Reuters-felmérés szerint a Kőolajexportáló Országok Szervezete (OPEC) 12 tagországának napi átlagos termelése 31,18 millió hordó volt júliusban az előző havi 31,63 millió hordó után.

Júliusban a legnagyobb mértékben, napi 150 ezer hordóval Irán termelése csökkent, több mint két évtizede a legalacsonyabb, napi 2,80 millió hordó volt, mert a nyugati szankciók miatt az ország kénytelen volt visszafogni olajbányászatát.

Június közepén az olajkartell szakminiszterei napi 30 millió hordó szervezeti szintű termelési kvótát állapítottak meg a következő fél évre. Az OPEC olajtermelése folyamatosan mérséklődik április óta, amikor a napi átlagos termelés 31,75 millió hordó volt, a legtöbb 2008 szeptembere óta.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása