Elektromos buszokat tesztelnek

TT, 2012. június 20., szerda 22:30
Elektromos busz érkezett Magyarországra hathetes próbaüzemre, a jármű a fővárosban, Székesfehérváron és Szegeden közlekedik, illetve július 2-től utasokat is szállít majd a BKV vonalain.

A Levegő Munkacsoport szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elektromos busz, az eBus-12 menet közben, a trolibusztól eltérően nem áramszedőn keresztül, hanem akkumulátorból kapja az áramot, így csökkenthető a levegőszennyezés. Az eBus-12 fele annyi energiát fogyaszt, mint egy hasonló méretű dízelbusz. A törökbálinti önkormányzat anyagi és technikai támogatásával és a Levegő Munkacsoport közreműködésével kedden kezdte próbaüzemét a busz.

A jármű 12 méter hosszú, az akkumulátorok egyszeri feltöltésével legfeljebb 250 kilométert tud megtenni, legnagyobb sebessége óránként 70 kilométer, az akkumulátorokat négy óra alatt lehet feltölteni. Ülőhelyeinek száma 25, az állóhelyeké 55; a buszt egy kínai cég gyártja.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása