Újabb engedményt tesz Kína

BL, 2012. május 23., szerda 09:15, frissítve: szerda 10:43
A kínai kormány rövidesen megnyitja az energiaipart is a magánbefektetők előtt.

A kormány már dolgozik a magántőke részvételére vonatkozó részletes útmutatásokon, ezek várhatóan a jövő hónapban jelennek meg – írta szerdán a hivatalos kínai hírügynökség, a Hszinhua. Előző hét végén azt jelentették be, hogy a vasúti fejlesztésekbe is magántőkét várnak.

Ezek az intézkedések a kínai parlament márciusi döntésén alapulnak. Akkor határozták el, hogy a magántőke bevonásával is segítenék a gazdasági növekedést, mivel a kormányzat most nem tervez olyasféle, hatalmas költségvetési programot, mint 2008–2009-ben, amikor több mint 600 milliárd dollárnak megfelelő összeget irányoztak elő a gazdaság élénkítésére. Arról még nincs értesülés, hogy az új engedékenység a külföldi magáncégekre is vonatkozik-e.

Kína lassuló gazdasági növekedésére tekintettel a Világbank szerdán 8,2 százalékra rontotta előrejelzését Kína idei GDP-növekedésére. Eddig 8,4 százalékos jóslatot tartott érvényben a Világbank. A Világbank is inkább lazább pénzügypolitikát, semmint költségvetési költekezést tanácsolt Kínának.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása