Színes világ

Csizmás kandúr Shrek után is tarolt

PR
MTI
2011. október 31., hétfő 15:10
Csizmás kandúr behízelegte magát az észak-amerikai mozik nézőinél: a Shrek-filmekből ismert rajzfilmfigura főszereplésével készült animáció lett a hétvége legsikeresebb alkotása, amely 34 millió dollárt keresett.

A DreamWorks háromdimenziós filmjében ezúttal is Antonio Banderas szólaltatja meg Csizmás kandúrt. A spanyol színész az angol nyelvű változat mellett spanyolul és olaszul is „hangot ad” a híres mesefigurának. Kandúr barátnőjének Salma Hayek kölcsönzi hangját.

A jegybevételeket tekintve második lett a Parajelenségek című horror harmadik része 18,5 millió dollárral. A harmadik helyet Justin Timberlake filmje, a Lopott idő szerezte meg 12 millió dollárral. Negyedik lett a Footloose (Gumiláb) című 1984-es táncfilm feldolgozása, amely ezen a hétvégén 5,4 millió dollárt keresett. Rosszul nyitott Johnny Depp új munkája, a Rumnapló. A Hunter S. Thompson regénye alapján készült film csalódást keltő eredményt, mindössze ötmillió dollárt ért el.

MNO vezető hírek

Gépfegyveres oroszok megszálltak egy tévétornyot Donyeckben. Gyülekeznek a NATO-hadihajók, Moszkva és Kijev között egyre forróbb a hangulat. Tovább

4

Több órán át ismertette a bíró a 2006-os székházostrom alatti segélykérő rendőrségi rádióforgalmazást. Tovább

5

A közel 4000 fős befogadóképességű arénában a nyitómérkőzésre több száz állóhelyet is biztosítanak. Tovább

Marcelo Sozát törvényszegőnek minősítették. Ő képviselte a vádat a Tóásó-perben. Tovább