Panorámaképek

Átadták az új Metropolis szerelvényt

3dtour.eu

2012. július 10., kedd 17:39
2012. 07. 10.-én a Puskás Ferenc Stadion állomáson tekinthetik meg az érdeklődők az Alstom Transport új Metropolis típusú szerelvényét, mely a 2-es metró vonalán fog közlekedni.

A 100 méter hosszú jármű teljes mértékben átjárható, légkondicionált és 98 százalékban újrahasznosítható anyagokból készült.

360 fokos panorámaképeinken megörökítettük azt a pillanatot, amikor a szerelvény a Deák-téri hivatalos átadás után visszaérkezett a Puskás Ferenc Stadionhoz, ahol egészen este nyolcig tárt ajtókkal várja az érdeklődőket. Sokan fényképezőgéppel érkeztek a különleges alkalomra, de akadt valaki, aki bőrönddel szeretett volna felszállni a járműre. Szerencsére a BKV dolgozói azonnal elirányították az eltévedt turistát egy utasokat szállító szerelvényhez.

Hirdetés

A Metropolis szerelvények forgalomba állítása közel sem zajlott zökkenőmentesen. Számos műszaki problémát tártak ugyanis fel a 2009-ben megkezdett típusvizsgálati tesztek során, főleg a fékrendszerrel kapcsolatban merültek fel aggályok. A gyártó a metrókocsikat átalakította és azok június 4.-én megkapták a végleges típusengedélyt, mert bebizonyosodott a tesztek során, hogy biztonságosan üzemeltethetők.

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az mno.hu újonnan induló rovataként célul tűzzük ki hazánk és a környező országok magyar vonatkozású látnivalóinak 360°-os panorámaképekkel történő bemutatását. Tovább

További feliratkozási lehetőségek