A hétvégére készülnek a miniszterek

MD, 2012. június 26., kedd 10:55
Az eurózóna négy legnagyobb gazdaságának pénzügyminiszterei kedd este Párizsban találkoznak, hogy előkészítsék az Európai Unió hétvégi brüsszeli csúcsértekezletét.

Pierre Moscovici francia pénzügyminiszter a France Info rádiónak kedden elmondta, hogy Párizsba várja Wolfgang Schäuble német és Luis de Guindos spanyol pénzügyminisztert. Olaszországot Mario Monti miniszterelnök vagy Vittorio Grilli gazdaságiminiszter-helyettes fogja képviselni, és jelen lesz Olli Rehn, az EU pénzügyi biztosa is.

A találkozónak demonstrálnia kell, hogy Európa kész az integrációra a pénzügyi és költségvetési politika terén, és képes közös növekedési és szabályozási politikát folytatni – mondta Pierre Moscovici.

Egy hétfői, Der Spiegelnek adott interjúban Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter kifejtette, hogy az Európai Uniónak több jogosultságot kell adni a nemzetállamok rovására, ezzel is elősegítve az „erős Európa” létrejöttét, és a nagyobb mértékű integráció megvalósulását. Bővebben>>>

Forrás: MTI
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása