„Fontos lépés” a terv elfogadása

TK, 2012. március 27., kedd 23:49
„Fontos lépés”, hogy Szíria elfogadta Kofi Annan, az ENSZ és az Arab Liga különmegbízottja béketervét, de bizonyítani az Aszad-rendszer a cselekedeteivel tud majd – jelentette ki kedden Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

Nuland hangsúlyozta: az Egyesült Államok elvárja Bassár el-Aszad szíriai elnöktől, hogy „haladéktalanul megkezdi Annan javaslatainak végrehajtását, és azzal kezdi, hogy elhallgattatja a fegyvereit és beengedi a humanitárius segélyt”.

Robert Ford, az Egyesült Államok Damaszkuszból visszahívott szíriai nagykövete kedden, washingtoni kongresszusi meghallgatásán kijelentette: a szíriai rezsim atrocitásokat követ el az emberi jogokkal szemben. Véleménye szerint a biztonsági erők által önkényesen elfogott emberek megkínzása kimerítheti az emberiesség elleni bűncselekményt.

Ford hangsúlyozta, hogy Aszad nem törődik az emberi jogokkal, ugyanakkor a konfliktus további militarizálása ellen érvelt.

Forrás: MTI
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása