Léphet az EU a kettős állampolgárság ügyében

WL, 2012. május 8., kedd 05:30, frissítve: kedd 05:57
Amennyiben megalapozottnak találják a szlovák állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyarok panaszát, akkor az Európai Unió kötelességszegési eljárást indíthat Szlovákiával szemben a magyar kettős állampolgársági jogszabály elleni Fico-féle törvény miatt – írja a Magyar Nemzet.

A sértetteket képviselő Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Lomnici Zoltán a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy minden létező jogorvoslati lehetőséget meg kell ragadni a példátlan helyzet orvoslására.

Az egyik lehetőség, hogy a sértettek a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, azonban Lomnici szerint célszerű az Európai Unió segítségét is kérni.

Forrás: Magyar Nemzet
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása