Nyáron indul az új Harry Potter-film forgatása

Lakner Dávid

Lakner Dávid

2017. március 15., szerda 16:56, frissítve: szerda 18:01

Eddig is tudni lehetett, hogy J. K. Rowling ötrészesre tervezi a Harry Potter-előzménysorozatot, de most be is jelentették, mikor kezdik forgatni a Legendás állatok és megfigyelésük második epizódját – közölte az Independent. Az új rész első jeleneteit augusztusban veszik majd fel Európában. A forgatási helyszínek közt találjuk az Egyesült Királyságot és Párizst is, New Yorkról viszont, ahol az első epizód forgott, egyelőre nincs szó.

Felbukkan Dumbledore is

A következő Legendás állatok… filmben várhatóan feltűnik a fiatal Dumbledore professzor is, így egyesítve még jobban a Harry Potter-sorozat és az előzmények világát. A tavaly megjelent filmben láthattuk már a korábban csak emlegetett sötét varázslót, Grindelwaldot, akit Johnny Depp alakított. Rowling korábban beszélt arról is, hogy Dumbledore-t és Grindelwaldot szerelmi kapcsolat fűzheti egymáshoz.

A következő részben visszatér a különös lényekkel foglalkozó Göthe Salmander szerepében Eddie Redmayne, de a vele közeli viszonyt kialakító Katherine Waterston karaktere is. Láthatjuk majd Dan Foglert, Alison Sudolt, illetve Zoe Kravitzet, aki a korábban már emlegetett Leta Lestrange-et fogja játszani. 

Jövőre érkezhet is a mozikba

A Legendás állatok és megfigyelésük következő epizódját is David Yates rendezi majd. Ő készítette már a 2007-es Harry Potter és a Főnix Rendjét is, valamint az utána következő három részt. 

Az előző rész egy Oscar-díjat is besepert a legjobb kosztüm, jelmeztervezés kategóriában. A következő film várhatóan 2018. november 16-án kerül a mozikba.

A mostani előzménysorozat központi alakja az a Göthe Salmander, akinek tankönyvéből Harry Potter és barátai tanultak a Roxfortban. A Potter-filmeknél évtizedekkel korábban játszódó műről itt írtunk, itt pedig az alapjául szolgáló könyvvel vetettük össze a vásznon látottakat.