A Dortmund sztárjának felfedezője érkezik a Vasashoz

MNO

2016. január 2., szombat 15:02, frissítve: szombat 17:42

2016. január elsejétől Michael Oenning lett a Vasas új vezetőedzője, tájékoztatta Vancsa Miklós ügyvezető igazgató a klub honlapját.

Az 50 éves német szakember 1999-ben kezdte meg edzői karrierjét. Eleinte asszisztensként munkálkodott többek között Németország korosztályos válogatottjainál, és olyan kluboknál, mint a Borussia Mönchengladbach, vagy a Vfl Wolfsburg, majd 2008-tól már vezetőedzői pozíciókban is tevékenykedett. Irányította az FC Nürnberg csapatát a Bundesliga másodosztályában, amellyel ráadásul feljutó helyen végzett az idény végén, 2011 tavaszától pedig az első osztályú Hamburg edzője volt 15 mérkőzés erejéig – olvasható a Vasas FC internetes oldalán.

Vancsa Miklós továbbá megköszönte Simon Antal munkáját, aki hivatalosan 2015. december 31-ig volt a csapat élén, és meglehetősen nehéz időszakban segítette a klubot. Már a nyár folyamán csatlakozott az edzői stábhoz, hiszen pro licences edzőre volt szüksége a Vasasnak, és Simon Antal vállalta ezt a feladatot. Majd Szanyó Károly menesztését követően végérvényesen átvette az irányítást, segítségével rendeződtek a sorok, és a csapatot elmozdította a kieső helyről a téli szünet előtt. Január elsejétől tehát Michael Oenning veszi át az irányítást, az általa vezetett edzői stáb sorsáról a közeljövőben lesz döntés – írja a portál.

A Magyarlelato.com szerint a német szakember fedezte fel Ilkay Gündogant, aki meghatározó egyénisége nemcsak a Borussia Dortmundnak, hanem az egész Bundesligának.