Az Arsenal azt állítja, nem kereste meg Tuchelt

MTI

2017. március 20., hétfő 16:28, frissítve: hétfő 16:34

Az Arsenalnál cáfolják, hogy megkeresték volna a vezetőedzői posztra a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának trénerét, Thomas Tuchelt.

Az angol klub egyik szóvivője a Sky Sport News tévécsatornának azt mondta, a hír nem igaz, és a poszttal kapcsolatban „közös döntés születik majd a megfelelő időben”. A Tuchellel való kapcsolatfelvételről a Bild című német lap írt.

Közben a szigetországban a sajtó már arról cikkez, hogy Arsene Wenger az élesedő kritikák ellenére a következő szezonban is irányítja majd az Ágyúsokat. A francia szakember huszonegy éve vezeti az Arsenalt, és ezzel a Premier League legrégebben regnáló trénere.

A West Bromwich Albion elleni szombati, vereséggel végződött bajnoki után a 67 éves Wenger úgy fogalmazott: már döntött a jövőjével kapcsolatban, és hamarosan közli is elhatározását a nyilvánossággal.

A szurkolókat különösen az szomorította el, hogy az Arsenal 10-2-es összesítéssel búcsúzott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Bayern Münchennel szemben, ezután kezdték különösen követelni Wenger távozását. Az észak-londoni csapat jelenleg csupán a hatodik helyen áll a PL tabelláján.