Tervek

Csányi Sándor a FIFA-tanács tagja szeretne lenni

MNO, 2017. január 11., szerda 22:51, frissítve: csütörtök 08:12

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerdán bejelentette, hogy pályázik a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsában megüresedő négy hely egyikére – írja honlapján az MLSZ.

A magyar szövetség internetes oldala szerint az elnök a kelet-közép-európai térség immáron hagyományosnak mondható labdarúgó-szövetségi egyeztetésén közölte szándékát. Az alapító Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Ausztria, Liechtenstein és Svájc, illetve társult együttműködőként Németország küldöttsége is ott volt Varsóban. A nyolc ország szövetségeinek több tisztviselője is érintett az UEFA és a FIFA vezető testületeinél közelgő választásokban.

Az MLSZ honlapja megjegyzi, hogy a FIFA a 2016-os elnökválasztási konferenciáján a reformprogramja részeként jelentette be, hogy megszűnik a végrehajtó bizottság, amelynek helyét a korlátozott döntéshozó jogkörrel rendelkező FIFA-tanács veszi át. A 37 főből álló új tanács napi rendszerességgel segíti majd az általános titkárság munkáját, és egyeztet azzal a szintén új – kormányzóbizottság névre hallgató – testülettel, amelynek legtöbb tagja nem a labdarúgás világából kerül ki. A FIFA-tanács a felelőse a FIFA teljes stratégiai vezetésének, míg az úgynevezett általános titkárság felügyeli a működési és üzleti tevékenységeket, amelyek a stratégia hatékony végrehajtásához szükségesek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása