Hekkerek csapdájába esett az Újpest csatára

MNO

2016. február 18., csütörtök 17:34, frissítve: csütörtök 17:37

Majd 140 ezer forintot csaltak ki számítógépes csalók Kabát Pétertől, az Újpest csatárától. A labdarúgó fotóit féltve fizetett a hekkereknek.

Internetes bűnözők áldozatául esett az Újpest labdarúgócsapatának játékosa, Kabát Péter – írja a Bors. A játékos számítógépét ugyanis egy katonai és banki adatok titkosítására írt vírus támadta meg, amely az összes fájlját, köztük a gépen lévő hetvenötezer fotót mp3 formátumúvá alakította.

A vírus készítői persze voltak olyan „rendesek”, és üzentek a csatárnak: amennyiben hetvenkét órán belül kifizet ötszáz dollárt, tovább gyönyörködhet az erotikus képeket is tartalmazó albumokban. Amennyiben a tranzakció nem történik meg, a következő három napban már ezer dollár ellenérték.

A támadó felkereste az ország egyik legjobb adat-visszaállítással foglalkozó cégét, de az a feladat és a vírus bonyolultsága miatt nem vállalta el a munkát.

„Nem tudtam mit tenni, fizettem az oly fontos adatokért. Úgy éreztem, más módon nem kaphatom vissza a szívemhez közel álló fotóimat, még ha tisztában is voltam vele, kockázatot vállalok” – árulta el a lapnak a játékos. Mint mondta, lassan kezd minden visszatérni a régi kerékvágásba, de még sok képet hiányol.