Kleinheisler-ügyben először szólalt meg Garancsi

MNO

2016. január 8., péntek 19:26

A Videoton elnöke, Garancsi István először beszélt Kleinheisler Lászlóról azóta, hogy a Videoton csapatában egyáltalán nem játszó támadó gólt szerzett az Eb-pótselejtezőn. A rádióbeszélgetés során szóba jött Horváth Ferenc és Paolo Sousa is.

Hosszú csendet tört meg Garancsi István, a Videoton csapatának elnöke. Az elöljáró a Trend FM péntek reggeli műsorában során szót ejtett Kleinheisler László ügyéről, s néhány gondolatban kifejtette a véleményét Paolo Sousa és Hortváth Ferenc kapcsán is.

Az oslói hősről, azaz Kleinheisler Lászlóról elmondta, hogy a játékos úgy döntött, hogy nem hosszabbít a Videotonnal, így az edzőnek döntenie kellett, hogy „olyan játékost tesz be a csapatba, akiről tudja, hogy menni akar, és nem számolhat vele hosszú távon, vagy olyat, aki a jövő szempontjából is értékes”.

A sportvezető megerősítette, hogy a csapat jelenlegi vezetőedzőjével, Horváth Ferenccel a szezon végéig számolnak, emellett továbbra is keresik a megfelelő külföldi szakembert. „A jó Eb-szereplés nagy segítségünkre lehet, csábítóbbá teheti a magyar klubokat is” – tette hozzá. Paolo Sousával kapcsolatban jelezte, hogy a tréner családi problémák miatt távozott.

A stadion újjáépítésével kapcsolatban Garancsi megjegyezte, hogy kisebbet, nagyjából 10-11 ezer fő befogadására alkalmas létesítményt épített volna. A klubelnök szerint a Videotonba befektetett pénze akkor térülne meg, ha a csapat visszakerülne az európai porondra, és néhány évig állandó szereplője lenne a csoportkörnek. Ám anyagi hasznot így sem húzna belőle, ugyanis, mint mondta, sportklubból nem lehet nyereséggel kiszállni.