A határ a csillagos ég

Kubatov Európa első számú klubjává tenné a Fradit

G.B., 2017. január 2., hétfő 08:40, frissítve: hétfő 11:10
Balról jobbra: Bernd Storck, Schmitt Pál volt köztársasági elnök és Kubatov Gábor Fidesz-alelnök, Fradi-elnök
Balról jobbra: Bernd Storck, Schmitt Pál volt köztársasági elnök és Kubatov Gábor Fidesz-alelnök, Fradi-elnök
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a zöld-fehérek hagyományos újévi koccintásakor mondott hosszú beszédet, az erről készített videó a Fradi.hu-n található. Kubatov több mint nagy ívű terveket vázolt fel a hallgatósága előtt. „Nem Magyarország, nem Közép-Európa, nem Kelet-Közép-Európa, hanem Európa legmodernebb sportegyesülete” – mondta a Ferencvárosról szőtt álmát, amelynek alapja, hogy három éven belül az összes szakosztály új otthont kap. Új jégcsarnok épül, új kézilabda-aréna, utóbbira valóban van szurkolói igény, a Kőbányai úti elég szűkös, Bajnokok Ligája-meccseket már jó ideje nem tud ott rendezni a klub.

Emellett új uszodát akar Kubatov, a kajakosok vízitelepének, a birkózók, bokszolók csarnokának felújítását. Az összes szakosztály kiszolgálására egy orvosi központot is fel szeretnének építeni, a beruházások zöme a Fradi tulajdonában lévő Építők telepen valósulna meg.

Kubatov azt is elmondta, Orosz Pál azért mondott le az MLSZ NB I-es bizottságának elnöki posztjáról, hogy megreformálhassák a játékvezetést. Többek között azzal, hogy legyenek nyilvánosak a meccsek és az ellenőrök jegyzőkönyvei, sőt az elnök még a játékvezetők és segítőik közötti rádióbeszélgetésekbe is belehallgatna.

Kubatov tervei azért nem földtől elrugaszkodottak, mert klubja az elmúlt években irtózatos mennyiségű közpénzt kapott. Egyedi kormánydöntéssel számos alkalommal több száz millió forintot ítéltek meg az egyesületnek, amelynek költségvetése több mint négymilliárd forint.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása