Ledőlt pihenni, de többé nem ébredt fel a csapatkapitány

Gabay Balázs

Gabay Balázs

2017. március 20., hétfő 13:08, frissítve: hétfő 14:28

Az ír futball első osztályában szereplő Derry City csapatkapitánya, Ryan McBride az ottani szövetség közleménye szerint vasárnap elhunyt. A brit Telegraph lap online kiadása sajtóinformációkra hivatkozva azt írja, úgy tudni, otthonában halt meg a futballista, aki előző nap még a pályán vezette 4-0-s győzelemre csapatát a Drogheda United ellen. A kimondottan tehetségesnek tartott sportoló halálának pontos okát egyelőre hivatalosan nem ismertették.

A Belfast Telegraph internetes felülete úgy tudja, édesapja vasárnap reggel hiába próbálta felkelteni McBride-ot, a középhátvéd az ágyában hunyt el. Annyi bizonyos, hogy mielőtt lefeküdt, rosszullétre panaszkodott. Arról nincs információ, hogy a mindössze 27 éves játékosnak bármilyen súlyos betegsége lett volna, így vélhetően újra fellángol majd a polémia a futballisták túlterheléséről.

A Derry első embere, Kenny Shields múlt hétfőn még dicsérte McBride-ot azért, hogy influenzásan is vállalta a játékot a bajnok Dundalk ellen, sőt ő szerezte csapata egyik gólját. Lehetséges, hogy a ki nem hevert betegség szövődményei is közrejátszottak a tragédiában.

Még egy éve sincs, hogy a klub egy másik játékosát is elveszítette: a 33 éves Mark Farrennek agytumora volt, amivel hiába küzdött, a rák győzött.

A Derry City Limerick elleni keddi mérkőzését minden bizonnyal elhalasztják.