Lengyel klubhoz igazolt Gyurcsó Ádám

MTI

2016. január 5., kedd 14:56, frissítve: kedd 15:07

Gyurcsó Ádám a lengyel bajnokságban negyedik helyén álló Pogon Szczecin labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A magyar bajnoki címvédő Videotontól távozó 24 éves, tizenkétszeres válogatott szélső – az F-Group menedzseriroda keddi tájékoztatása szerint – három és féléves szerződést írt alá.

„Jó időben váltok”

„A lengyel bajnokság tökéletes liga arra, hogy elkezdjem a légióskodást, fejlődjek, ugyanakkor esélyem van rendszeres játéklehetőséghez jutni, ami ugyebár elengedhetetlen ahhoz, hogy ott legyek az Eb-re készülő válogatott keretben. Az elmúlt időben az is kiderült, hogy magyar futballisták is képesek meghatározó játékosai lenni egy-egy lengyel együttesnek, hiszen Nikó, Guzmics Ricsi vagy éppen a Lech magyarjai húzóemberek. Tökéletes korban vagyok, szerintem jó időben váltok, van mögöttem jó néhány NB I-es tétmeccs, és nemzetközi találkozókon és válogatott-összecsapásokon is edződhettem, szóval remélem, hogy megértem erre a kihívásra. A Pogon szakvezetése éreztette velem, hogy akar, hogy számít rám, ez pedig önbizalmat ad” – nyilatkozott Gyurcsó.

Maciej Stolarczyk, a klub sportigazgatója a csapat honlapjának elmondta, hogy Gyurcsó személyében egy mindkét lábával veszélyes szélsőt sikerült megszerezniük, és nagy lehetőséget látnak benne.

Filipovics Vladan menedzser jelezte, a Szczecin ebben az idényben a nemzetközi kupaszereplést célozza meg, a következő szezonban pedig nem titkoltan bajnoki címre hajt.