Luis Enrique kiakadt, de vállalja a felelősséget

MNO

2017. február 15., szerda 10:17, frissítve: szerda 14:54

A Barcelona súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a Paris Saint-Germaintől a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők keddi első odavágóján. Nem csoda, hogy Luis Enrique, a Barca edzője teljesen kiakadt, és szokás szerint összeakasztotta a bajszát a sajtóval. A TV3 spanyol csatorna újságíróját például azzal küldte el, hogy érdekes módon a győzelmeik után nem kérdez olyan támadó hangnemben, mint a vereségek esetén. Állítólag a nyilatkozata után több embernek le kellett fognia, nehogy nekimenjen a riporternek. A kirohanás mellett azért értékelt is.

„Katasztrofális volt a meccs. Teljesen alárendelt szerepet játszottunk, a PSG labdával és anélkül is jobb volt. Kizárólag engem terhel ezért a felelősség. De miért ne merjünk álmodozni? Van még egy visszavágó”

– zárta reménykedve.

Sergio Busquets, a katalánok játékosa velősen fogalmazott, és picit talán trénerének is odaszúrt. Szerinte a párizsiak sokkal jobban játszottak, és nemcsak taktikailag, de fizikálisan is messze felülmúlták csapatát.

A 29. születésnapját a mérkőzés napján ünneplő Ángel di María két gyönyörű gólt szerzett, érthetően boldogságban úszott a találkozó után, de azért két lábbal a földön maradt. „Négy gólt szereztünk, de ők is megtehetik ugyanezt a visszavágón, szóval ahhoz, hogy továbbjussunk, hasonló teljesítményt kell nyújtanunk Barcelonában.”

Marquinhos a franciák futballistája, és Unai Emery mester hasonló húrokat pengetett a lefújás után. Mindketten arról beszéltek, hogy még nincs vége a párharcnak, és a Nou Campban vélhetőleg meg kell szenvedniük a jó eredményért.

(Forrás: Espnfc.com)