Megfagyott a gyep, nem lesz Vasas-meccs Újpesten

G.B.

2017. február 17., péntek 14:06, frissítve: péntek 14:16

Elhalasztják a Vasas–Haladás mérkőzést az NB I első tavaszi fordulójában, ugyanis alkalmatlan a játékra a pálya.
 
Alkalmatlan a játékra a Szusza Ferenc stadion a felfagyott gyep miatt
Fotó: Illyés Tibor / MTI
 

Stadionja felújítása miatt a Szusza Ferenc Stadionban rendezte volna a Vasas szombaton a Haladás elleni labdarúgó-mérkőzést. Pénteken a felújított arénában tartottak egy utolsó biztonságtechnikai ellenőrzést, majd felmérték a pálya gyepszőnyegének állapotát. Nem lehet tudni, hogy a hatóságok vagy a Vasas stábja mondta ki a végső szót, de a Rangadó.hu úgy tudja, a pálya olyan állapotban van, hogy nem lesz meccs szombaton, az NB I első tavaszi fordulójában.

A portál azt írja, az egész pálya jeges és fagyott, ilyen körülmények között viszont veszélyes lenne ráengedni a labdarúgókat.

Korábban attól lehetett tartani, hogy a játékoskijáró felőli oldalvonal környékén lesznek gondok, mert amióta átépítették a Szuszát, minden évben problémát jelentett, hogy azon a részen vagy fagyott, vagy latyakos a pálya, ugyanis nem éri elég napfény az aréna fekvése miatt.

A halasztás biztos, de egyelőre nincs hivatalos döntés, azt majd az MLSZ-nek kell meghoznia, miképp azt is, mikor rendezik meg a találkozót.