Szerződéshosszabbítás

Nem lesz könnyű meccs Messi megtartása

MTI, 2017. január 11., szerda 17:57, frissítve: szerda 18:24
Komoly nehézséggel kell szembenéznie a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona vezetőségének, amennyiben meg szeretné hosszabbítani az együttműködést legnagyobb sztárjával, az argentin Lionel Messivel.

Oscar Grau, a katalán klub vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy az ötszörös aranylabdás támadó szerződése 2018. június 30-án lejár, azaz tizennyolc hónapjuk van arra, hogy megállapodjanak a hosszabbításról. Ez nem ígérkezik egyszerűnek, mivel a spanyol liga szabályozásának értelmében a klubok a költségvetésüknek legfeljebb a hetven százalékát költhetik a játékosok fizetésére, márpedig a Barcelonáénál egész Európában csak a Manchester Unitednak nagyobb a bérköltsége.

„Hideg fejjel kell elemeznünk a helyzetet, hiszen azt szeretnénk, ha a világ legjobb játékosa a Barcelona csapatában játszana a továbbiakban is. Közösen kell megegyeznünk a folytatásról. Vagy a költségvetésünket kell növelni, vagy meg kell válnunk néhány játékosunktól” – mondta Grau.

A katalán együttes másik két sztárját, az uruguayi Luis Suárezt és a brazil Neymart 2021-ig köti érvényes szerződés, addig mindketten nagyjából évi 25 millió eurót (7,7 milliárd forint) visznek haza. Ezzel szemben Messi jelenlegi kontraktusa kisebb összeget, nagyjából 22 millió eurót (6,7 milliárd forint) tartalmaz.

A Barcelona költségvetése a mostani idényben 695 millió euró (214 milliárd forint), játékosainak havi keresete pedig átlagosan közel 7,5 millió euróra (2,3 milliárd forint) rúg.

Messi szerződéshosszabbításáról korábban itt írtunk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása