Németh Krisztián katari csapatban folytatja

MTI

2016. január 30., szombat 13:35, frissítve: szombat 14:45

A magyar válogatott Németh Krisztián a katari al-Gharafa SC együtteséhez igazolt az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City csapatától.

Az SKC honlapján megjelent közlemény szerint a két klub megegyezett a 27 éves játékos átigazolásáról. Az MLS szabályai szerint a transzferdíjnak csupán a kétharmad része illeti meg az amerikai klubot.

„Sok szerencsét kívánok Krisztiánnak, és szeretnék köszönetet mondani neki. Rendkívül értékes tagja volt a csapatunknak, amelyet kupagyőzelemhez segített. Tehetséges játékos, aki hatalmasat fejlődött tavaly” – mondta az SKC vezetőedzője, a magyar származású Peter Vermes. Amerikai klubcsapatánál Németh Krisztiánt választották az év újoncának 2015-ben, az MLS-ben pedig az övé lett a szezon legszebb gólja. Jó formájának köszönhetően visszakerült a magyar válogatottba, amellyel kiharcolta a részvételt a nyári franciaországi Európa-bajnokságon.

A Sporting Kansas City az ő távozása után sem marad magyar légiós nélkül, mivel a közelmúltban visszatért a csapathoz Sallói Dániel.

A hétszeres bajnok al-Gharafa SC jelenleg a katari élvonal tabellájának nyolcadik helyén áll. Azt egyelőre nem közölték, hogy Németh új szerződése mennyi ideig érvényes, és mennyit fizettek érte az amerikaiaknak, ahol még egy év volt hátra a kontraktusából.