Radó András célba vette az Eb-t

Szilágyi László

2016. február 11., csütörtök 23:45, frissítve: péntek 11:15

Az önkritikus csatár a Viditől vár sokat tavasszal és megcélozza az Eb-részvételt.

– Mennyire Böde-függő a Ferencváros?
– Nagyon fontos emberünk, aki a pályán és azon kívül is sokat tud nekünk segíteni. Természetesen hiányzik, de esély egyben a többiek előtt, hogy bizonyítsanak a szakmai stábnak.

– A többiek közé tartozik Radó András?
– Nem ugyanaz a posztunk, de nyilván azért is dolgozom, hogy minél több lehetőséget kapjak Thomas Dolltól.

A Videoton ellen a pályán volt...
– Igen és higgye el, nem voltam megelégedve a produkcióval. Mindig önkritikusan elemzem a saját játékomat, és bevallom, nem a Vidi elleni Magyar Kupa-meccs volt életem legjobb teljesítménye. Van hova fejlődnöm, remélem, megkapom a lehetőséget a Békéscsaba ellen is, és ott jobban megy a játék.

– Az ősszel megszokhatták, hogy bunkerfocit játszanak az ellenfelek. Kitaláltak valamit a kellemetlen harcmodor ellen, már csak azért is, mert a kieső helyen álló Békéscsaba ellen kezdenek, aztán az utolsó előtti Puskás Akadémiát fogadják?
– Az ősszel megszokhattuk, hogy minden csapat kettőzött erővel harcol ellenünk, ez biztosan nem lesz meglepetés. Minden eddiginél nagyobb nagyobb harc lesz a bajnoki címért és a kiesés elkerüléséért.

– Ki lesz tavasszal a legveszélyesebb riválisuk?
– A Videoton rengeteget fejlődött, most a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy milyen jól összeálltak.

– A nyári hercehurca után még csak véletlenül sem mondaná az Újpestet...
– Most erősebbnek érzem a Vidit. Visszatérve a tavaszi szezonra: nálunk, a Fradiban a csapatba kerülésért küzdünk. Szeretném felhívni magamra Bern Storck szövetségi kapitány figyelmét, én is megcélzom a részvételt a nyári Európa-bajnokságon. Kell ennél nagyobb motiváció...?!