Véget érhet a Wenger-korszak az Arsenalnál

AA

2017. február 16., csütörtök 11:07, frissítve: csütörtök 13:59

Úgy tűnik, több mint két évtized után véget ér Arsene Wenger korszaka az Arsenalnal. A 21. századi európai futball egyik legnagyobb hatású szakemberének sorsát megpecsételhette a Bayern München ellen 5-1-re elbukott BL-nyolcaddöntő, amely után szinte semmi esélye a londoni csapatnak a továbbjutásra. 

A francia mesterrel bajnoki címet ünnepelt a csapat 1998-ban, 2002-ben és 2004-ben, azaz háromszor is, de legutóbb tizenhárom éve. A Bajnokok Ligájában a 2006-ös döntős szereplés jelentette a csúcsot, akkor az együttes 2-1-re kikapott a Barcelonától.  

Wenger korszaka azóta is tart, nagy érdeme fiatal játékosok felépítése, beépítése a csapatba, az

Arsenal viszont a BL-ben nemigen tud átlépni az árnyékán,

és elbukik az egyenes kieséses szakasz elején. Más kérdés, hogy ilyenkor gyakran már a legnagyobb favoritok egyikébe botlik, tavaly a Barcelona jelentette a végállomást, 1-5-ös összesítéssel, tavalyelőtt a Monaco (azt azért le lehetett volna győzni), három éve a Bayern. 

Szerda este megint Münchenben volt dolga az Arsenalnak, az 5-1-vereség után pedig volt játékos és szakíró is úgy érzi, a 67 éves Wenger (stílusa) fölött eljárt az idő.

Martin Keown, a csapat egykori középhátvédje az NSO összeállítása szerint az alábbi nyilatkozatot tette:

Nagyon megsajnáltam – szinte önmagától kellene megvédeni. Húsz év munkáját hagyja maga mögött.

Csodálatos, amit elért a klubbal, de ez egy mélypont lehet neki személyesen.

Egyre valószínűbb, hogy az idény végén változás jön. A végén ő fogja meghozni a döntést – de ma este mindenki ráébredhetett, itt bizony közeleg az idő, amikor tényleg dönteni kell. 

Maga Wenger sokkoló látványként élte meg a meccset, az utolsó huszonöt percet pedig rémálomként. Ő is tudja, a Bayern jobb csapat, ezt el is ismerte, de a sajtótájékoztatón sok időt nem töltött el.