Hazai futball

Szárnyal a Puskás Akadémia a rangos tornán! + videó

FFT
Forrás: pfla.hu
2012. május 04., péntek 22:02
A svéd AIK ellen 1-0-s győzelemmel kezdte meg a Nike-kupa európai döntőjét a lengyelországi Lódzban a Puskás Akadémia U15-ös csapata, s bár azt követően 1-0-ra kikapott a portugál Sporting Lisszabontól, a harmadik pénteki meccsen 3-0-s sikert ért el a dán Bröndby ellen, így szombaton a svájci Zürich legyőzésével megnyílhat az út a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Szokatlanul magas fűben és esőben játszotta a stockholmi AIK elleni meccsét Fóris Róbert csapata. Nehezen volt kiszámítható a labda mozgása, a magas fű miatt olykor lassúnak, a csúszós fű miatt viszont helyenként váratlanul gyorsnak tetszett a játék, és a labda is sokszor "öntörvényűen" viselkedett. Egy szöglet után azonban sikerült megszereznie a vezetést a PFLA-nak, László Noel beívelése után Óvári Zsolt 18 méterről kapásból lőtt a kapuba! Az előnyt - az érdekes játékvezetői ítéletek ellenére - sikerült megtartani, pedig egy véleményes szituáció után az AIK még büntetőt is rúghatott, Boros Renátó azonban bravúrral védte a jobb sarokba tartó labdát. Maradt az 1-0.

Következett a Sporting, műfüvön, és az eső miatt rengeteget csúszkáltak a játékosok. A kiegyenlített mérkőzésen azonban hátul elpasszoltak a magyar fiatalok egy labdát, az ellenfél pedig nem hagyta kihasználatlanul a lehetőséget, és ezzel az egy találattal megnyerte a meccset.

Jött a dán Bröndby, amely szintén kikapott a lisszaboni együttestől, így ez roppant fontos összecsapás volt. Meglepő módon a dán csapat mutatta a Puskás Akadémia ellen a legjobb játékot, sokpasszos, sok mozgásos, látványos focit játszottak, uralták az első félidőt, ám nem tudtak vezetést szerezni. A második félidőben pedig fordult a kocka, vezetést szereztek a magyarok egy közvetett szabadrúgás után, amelyet a tizenhatoson belülről végezhettek el. Sallai Roland gurította le talppal a labdát, Kertai pedig bevágta szépen a jobb sarokba. Ezután már kitámadott a Bröndby, Damásdi Alex elfutott a jobb oldalon, középre tett labdáját pedig Sallai váltotta gólra. A harmadik gólt pedig a tornán már másodszor eredményes - és az országos döntőn is gólkirály - Óvári Zsolt szerezte, aki a Damásdi által bokából gyönyörűen elé emelt labdát megtolta, majd a kapus alatt a hálóba lőtt. Videó itt!

 

Három meccs után tehát hat ponttal áll a PFLA, és szombaton a Zürich ellen eldől a sorsa. Győzelem esetén szinte biztosan bejut a nyolc közé, döntetlen esetén nagy számolgatás kezdődik. A Sporting hozzá hasonlóan szintén hat ponttal áll három meccs után, a Zürich néggyel, a Bröndby hárommal, az AIK eggyel.

Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 2
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!

Blogok

A világ egyik legszebb stadionja helyett inkább egy hangszigetelt arénát épít a Milan, mert azt hiszik, a San Siro a hibás abban, hogy kevés a néző. Hát nem. Ők a hibásak. (Cattania...

Szimbolikus, hogy azon a napon, amikor János Károly spanyol király helyébe a fia, VI. Fülöp lép, a futballvilág királya, a spanyol válogatott is lelépett a trónról. De a királyság...

Közel kell hozni a futballhoz az ifjúságot, a franciák már találtak kreatív megoldást erre.

Már a legnagyobb német sportlap, a Kicker sem tud szó nélkül elmenni Marozsán Dzsenifer parádés játéka mellett. Szepesi György blogja a 21 éves magyar lányról.

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége.

Átvette a vezetést a Diósgyőr, ahol jelenleg a stadion 56,57 százalékát töltik meg átlagosan a nézők.