Hazai futball

Címvédés a Nike Kupán!

FFT
pfla.hu
2012. április 23., hétfő 20:45
Miként tavaly, idén is a Puskás Akadémia csapata nyerte meg az U15-ös korosztály számára kiírt Nike Premier Kupát, az országos döntőben az MTK-t verték 1-0-ra a felcsútiak.

Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg hazánkban is a már világszerte roppant népszerű Nike Premier Kupát. A regionális döntők után az elmúlt hétvégén rendezték az országos döntőn Székesfehérváron, 12 csapat (Győr, Illés Akadémia, ZTE, Budapest Honvéd, FTC, MTK, Vasas Kubala Akadémia, DVSC, Hódmezővásárhely, Nyír-Suli, Kecskemét, Puskás Akadémia) részvételével.

A csapatokat négy, háromtagú csoportba sorsolták, és a csoportokon belül mindenki játszott mindenkivel kétszer 20 perces mérkőzést. A szombati csoportmeccsek után nyolc gárda maradt versenyben vasárnapra, attól kezdve egyenes kieséses rendszerben folytatódott a torna.

A döntőben a Puskás Akadémia az MTK-val találkozott, és Óvári Zsolt góljával 1-0-ra nyert.

A Nike Kupát 2011-ben is a felcsúti U15-ös csapat nyerte (akkor Felcsúton volt az országos döntő), amely akkor az európai döntőben (szintén Felcsúton) a negyedik helyen végzett.

Az idei európai döntő május elején a lengyelországi Lodzban lesz.

 

Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 1
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!

Blogok

A világ egyik legszebb stadionja helyett inkább egy hangszigetelt arénát épít a Milan, mert azt hiszik, a San Siro a hibás abban, hogy kevés a néző. Hát nem. Ők a hibásak. (Cattania...

Szimbolikus, hogy azon a napon, amikor János Károly spanyol király helyébe a fia, VI. Fülöp lép, a futballvilág királya, a spanyol válogatott is lelépett a trónról. De a királyság...

Közel kell hozni a futballhoz az ifjúságot, a franciák már találtak kreatív megoldást erre.

Már a legnagyobb német sportlap, a Kicker sem tud szó nélkül elmenni Marozsán Dzsenifer parádés játéka mellett. Szepesi György blogja a 21 éves magyar lányról.

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége.

Átvette a vezetést a Diósgyőr, ahol jelenleg a stadion 56,57 százalékát töltik meg átlagosan a nézők.