FourFourTwo

Sport Rich List

David Beckham a leggazdagabb

FFT-MTI

2012. május 06., 14:00
A recessziós brit gazdaság sanyarú helyzetével dacolva az elmúlt egy esztendőben is jelentősen gyarapították vagyonukat a brit élsport leggazdagabbjai, akik közül 160 millió fontos becsült vagyonával David Beckham, az angol labdarúgás világsztárja tudhatja a legnagyobb összeget bankszámláján.

A The Sunday Times minden év tavaszán összeállítja listáját – Sport Rich List – a leggazdagabb száz brit sportoló becsült vagyonáról. A vasárnap megjelent 2012-es összesítés szerint a brit sportarisztokrácia százas felső kasztjának összvagyona egy év alatt 8.9 százalékkal 3.022 milliárd fontra (ezermilliárd forintra) emelkedett a tavalyi 2.776 milliárd fontról. A brit sport szupergazdagjai a két évvel ezelőtt kimutatott összvagyonukhoz képest csaknem 23 százalékkal lettek gazdagabbak.

A 37 esztendős Beckham, aki tíz évig a Manchester Unitedot erősítette, és jelenleg a Los Angeles Galaxy színeiben rúgja a labdát, 160 millió fontos becsült vagyonával kényelmes előnnyel vezeti a The Sunday Times százas listáját. A Sport Rich List 2012 összeállítóinak számításai szerint Beckham vagyona az elmúlt egy évben 25 millió fonttal – 19 százalékkal – nőhetett, nem elsősorban sporttevékenysége, hanem a nevéhez kötődő luxustermékek forgalmazása és a reklámszerződések révén.

A lista szerkesztői szerint a brit élsporton belül általánosságban is a futball „termeli" messze a legtöbb sportmilliomost: a száz leggazdagabb sportoló közül 48 a labdarúgó, és a hárommilliárd fontos összvagyonból 1.22 milliárd font futballisták bankszámláit gyarapítja.

A leggazdagabbak aktív labdarúgókból összeállított tizenegy összvagyona a Sport Rich List 2012 becslése szerint jelenleg 487 millió font. Beckham után ebben a „csapatban" a Manchester United fenegyereke, Wayne Rooney következik 45 millió fonttal, de a Chelsea cseh kapusa, Petr Cech is összegyűjtött már 18 millió fontot eddigi karrierje során.

Ugyancsak jövedelmező sportág a Formula–1. A gyorsasági autósport jelenlegi és múltbeli sztárjai közül négyen kerültek be a százas lista top 10-es elitjébe: Eddie Irvine (80 millió font), Jody Scheckter (60 millió font), Lewis Hamilton (55 millió font) és Jenson Button (53 millió font). Az autósport a százas mezőnybe felkerült brit – vagy Nagy-Britanniában élő – versenyzők 637 millió fontra becsült összvagyona alapján a második a futball mögött.

Utána a rögbi következik 450 millió fonttal, majd a golf, amelynek sztárjai eddig 251 millió fontot ütögettek össze – legalábbis a Sport Rich List 2012 szerkesztőinek becslése szerint.

Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 0
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!

Blogok

A világ egyik legszebb stadionja helyett inkább egy hangszigetelt arénát épít a Milan, mert azt hiszik, a San Siro a hibás abban, hogy kevés a néző. Hát nem. Ők a hibásak. (Cattania...

Szimbolikus, hogy azon a napon, amikor János Károly spanyol király helyébe a fia, VI. Fülöp lép, a futballvilág királya, a spanyol válogatott is lelépett a trónról. De a királyság...

Közel kell hozni a futballhoz az ifjúságot, a franciák már találtak kreatív megoldást erre.

Már a legnagyobb német sportlap, a Kicker sem tud szó nélkül elmenni Marozsán Dzsenifer parádés játéka mellett. Szepesi György blogja a 21 éves magyar lányról.

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége.

Átvette a vezetést a Diósgyőr, ahol jelenleg a stadion 56,57 százalékát töltik meg átlagosan a nézők.