FourFourTwo

Elhunyt a Real Madrid korábbi edzője

FFT

A Jugoszláv válogatottal 1974-ben és 1982-ben is világbajnokára kijutó Miljan Miljanics 81 éves korában elhunyt.

Miljanics  tiszteletreméltó karriert tudhat maga mögött, a szerb szakember Red Star Belgráddal öt év alatt négyszer nyerte meg a jugoszláv bajnokságot, háromszor a jugoszláv kupát.

Kétszer is kinevezték a jugoszláv válogatott szövetségi kapitányává, mindkét érájában – 1974-ben és 1982-ben is – kivezette csapatát az aktuális világversenyre. 1974-ben a brazilokat megelőzve lett csoportelső válogatottja úgy, hogy Zairét 9–0-ra verték meg. 1982-ben viszont már a csoportkört sem élték túl, a spanyolokkal azonos pontszámmal, rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően estek ki.

Két válogatottnál töltött időszaka között a Real Madrid mestere volt 1974 és 1977 között,  s ő lett az első külföldi edző a klubnál, aki egy évben tudta megnyerni a bajnokságot és a hazai kupát is.

A képen együtt látható Puskás Ferenc és Miljanics az első három személy között kapta meg az UEFA Érdemrend smaragd fokozatát. Mellettük Franz Beckenbauer kapott még helyet az első háromban, ő és Miljanics életükben, míg Puskás posztumusz kapta meg az európai futball legmagasabb kitüntetését.

 

(Fotó: PUSKAS.COM/Marca)

Címkék
Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 125
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!

Blogok

A világ egyik legszebb stadionja helyett inkább egy hangszigetelt arénát épít a Milan, mert azt hiszik, a San Siro a hibás abban, hogy kevés a néző. Hát nem. Ők a hibásak. (Cattania...

Szimbolikus, hogy azon a napon, amikor János Károly spanyol király helyébe a fia, VI. Fülöp lép, a futballvilág királya, a spanyol válogatott is lelépett a trónról. De a királyság...

Közel kell hozni a futballhoz az ifjúságot, a franciák már találtak kreatív megoldást erre.

Már a legnagyobb német sportlap, a Kicker sem tud szó nélkül elmenni Marozsán Dzsenifer parádés játéka mellett. Szepesi György blogja a 21 éves magyar lányról.

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége.

Átvette a vezetést a Diósgyőr, ahol jelenleg a stadion 56,57 százalékát töltik meg átlagosan a nézők.